Pickleball: Historik, Regler och Uppgång

Découverte Nyheter Upptäckt Gepubliceerd op 08/07/2024

Pickleball är en racketsport som snabbt ökar i popularitet över hela världen, särskilt i USA med 4,2 miljoner spelare. Sporten kombinerar element från tennis, badminton och bordtennis, och är ett spel tillgängligt för alla som kräver strategi och skicklighet. Denna artikel erbjuder en djupdykning i pickleballs historia, utforskar dess regler och undersöker dess snabba utveckling och ökande internationella acceptans.

 

I. Historik över Pickleball

Ursprung: Pickleball uppfanns 1965 på Bainbridge Island, Washington, USA, av tre fäder, Joel Pritchard, Bill Bell och Barney McCallum, som sökte skapa ett underhållande spel för sina barn.

 

Utveckling: Sedan dess har sporten utvecklats och spridits inte bara över USA utan även internationellt, med en exponentiell tillväxt av sin spelargemenskap.

 

Namn: Namnet "Pickleball" kommer antingen från Pritchards familjebåt, "Pickle Boat", eller från termen "pickle", en blandning, som refererar till den unika kombinationen av sporter som ingår i spelet.

 

II. Regler och utrustning

Plan: Pickleball spelas på en plan i storlek med en badmintonplan, med ett nät liknande det som används i tennis, men något lägre.

 

Utrustning: Spelarna använder paddlar av trä eller kompositmaterial och en lätt perforerad boll.

 

Spel: Det kan spelas i singel eller dubbel, med regler som uppmuntrar till långa utbyten och strategiskt spel.

 

III. Påverkan och popularitet

Tillväxt: Med tusentals planer i USA och en växande närvaro i många andra länder lockar pickleball spelare av alla åldrar och nivåer.

 

Gemenskap: Pickleballgemenskapen är känd för sin vänliga och inkluderande atmosfär, och sporten används ofta som ett medel för socialisering och att bibehålla fysisk hälsa.

 

Tävlingar: Sporten har nu många tävlingar världen över, med lokala, nationella och internationella turneringar, inklusive ett världsmästerskap.

 

IV. Pickleballs Mästare: Världens bästa spelare

Ben Johns: Som dominerar pickleballvärlden är Ben Johns berömd för sitt strategiska spel och snabba reflexer, med många vunna världstitlar.

 

Simone Jardim: Ansedd som en av de bästa pickleballspelarna har Simone Jardim en imponerande meritlista med flera mästerskapstitlar.

 

Tyson McGuffin: Tyson är en annan framstående spelare, känd för sin kraft och uthållighet, vilket gör honom till en formidabel motståndare på pickleballplanen.

 

V. Några siffror och mer information

I USA: Kan antalet utövare nå 5 miljoner fram till 2025.

 

I Frankrike: Ökar antalet utövare varje år med 30%. Över 800 spelare registrerades 2023 i landet.

 

Pickleballracketar har samma dimensioner som racketar för racquetball.

 

Serven görs diagonalt, underhand.

 

Det första laget som når 11 poäng med en ledning på två poäng vinner matchen.

Commentaren

Hulp nodig?

U kunt onze FAQ raadplegen als u vragen heeft over het gebruik van Racket Trip of bezoek onze tutorials om tips te ontdekken.